Játrové placičky

Má Váš mazlíček všechny pamlsky už okoukané? Pravidelně ho odměňujete a všimli jste si, že Vám pamlsky došly a už nemáte žádnou odměnu? Máme pro Vás řešení. Vyzkoušejte domácí psí pamlsky z kuřecích či vepřových jater, nebo banánové placky.

Játrové pamlsky

Suroviny

1/2 kg kuřecích jater (lze použít i vepřová)
1/2 kg ovesných vloček nebo špaldové mouky
2 vejce

Postup

Nejprve v kuchyňském robotu smíchejte játra a vajíčka. Do směsi postupně přisypávejte mouku nebo ovesné vločky dokud nebude mít směs polotekutou konzistenci. Vzniklou směs nalijte na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech a v troubě předehřáté na 130°C pečte cca 20 minut. Po upečení rozkrájejte plát na kousky (velikost přizpůsobte velikosti vašeho psa). Játrové pamlsky uchováte v lednici cca 5 dní. Pokud vám zbyde větší množství, není problém ho zamrazit a rozmrazovat dle potřeby.

Celozrnné psí suchary

Suroviny

450 g celozrnné mouky
170 g ovesných vloček
30 g sádla nebo rostlinného oleje
250 ml masového vývaru

Postup

Všechny suroviny dobře promíchejte a vzniklou směs rozetřete na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Ještě před vložením do trouby můžete těsto rozřezat na kousky. Pečte při teplotě 180 °C asi 40 minut.

Banánové placičky

Suroviny

2 a 1/4 hrnku celozrnných vloček
1/2 hrnku odstředěného mléka
1/3 hrnku rozmixovaných banánů
čajová lžička medu
1 vejce

Postup

Všechny přísady smíchejte a na pomoučeném vále vzniklou směs prohněťte a rozválejte. Za pomoci formiček vykrajujte různé tvary. Pečte při teplotě 150 °C asi 30 minut.

 

Autor: Markéta Jehňatová

Játrové placičky
Vytvořeno13.04.2016
Na vašem soukromí nám záleží

Abychom Vám zpříjemnili nákup, používá společnost Top Zoo, s.r.o. cookies. Pokud budete nadále využívat naše služby na těchto stránkách, předpokládáme, že souhlasíte s používáním cookies. $SOUHLASIM

Povolit všeNepovolovat cookies